perjantai 26. lokakuuta 2012

Garnier BB cream sensitive-voide testissä

Sain n. viikko sitten testattavakseni Garnierin BB-voiteen osallistuttani facebookissa Garnierin sivuilla testaajaryhmään.



Arvelin, että Sensitive- voide olisi minulle paras kolmesta testattavasta (valittavana oli normaali, sensitive ja joku mattavoide rasvaiselle iholle). Minulla on herkkä iho, joka kuivuu ja punoittaa helposti. Ongelma-alueitani ovat posket ja nenä. Posket siksi, että ne punoittavat usein, minulla on ehkä vähän couperosa iho, muutama verisuoni on niin pinnassa. Nenässä mulla on usein kuivaa ihoa, vähän punoitusta ja vähän arpista kudosta (kun tulee joskus puristeltua epäpuhtauksia...)

Garnierin BB-voiteesta kerrotaan seuraavaa:

"1 voide, 5 vaikutusta, välittömästi täydellinen iho

1. Vähentää punoitusta
2. Kosteuttaa ja rauhoittaa
3. Tasoittaa ihon sävyä
4. Heleyttää
5. Suojakerroin 25 "


Voide tuli postissa ja oli kiva päästä kokeilemaan sitä! Kokeilin muutamana päivänä laittaa pelkästään tuota BB-voidetta ihon pohjustukseksi. Valitettavasti en voi antaa kovin hyvää arviointia tälle voiteelle. Ei ihan lunastanut lupauksiaan.

" 1. Vähentää punoitusta"
Ensinnäkin ei vähentänyt punoitusta juuri yhtään. Posket/nenä oli lähes yhtä punertavat kuin ilman voidetta. Voiteen teho ei riittänyt peittämään tarpeeksi, joten jouduin laittamaan päälle ns. normaalit ihomeikit.

"2. Kosteuttaa ja rauhoittaa"
Voide ei kauheasti kosteuttanut. Mun kuivassa nenässä kuivat alueet korostuivat ja erottuivat, jos oli ns. ihoriekaleita hilseilemässä pois. Toki voide kosteutti vähän paremmin kuin jos ei olisi käyttänyt mitään kosteusvoidetta, mutta laitan normaalisti muutenkin ennen meikkausta kosteusvoidetta kasvoille. Rauhoittavaa vaikutusta on vaikea todeta. Ensimmäisenä päivä jo luulin, että voide olisi oikeasti poistanut punoitusta, kun n. 10 minuutin kuluttua laitosta vilkaisin peiliin eikä posket sattuneet punoittamaan, mutta se taisi mitä ilmeisemmin olla vaan sattumaa, koska seuraavina testipäivinä en moista havainnut.

"3. Tasoittaa ihon sävyä".
Väri ei oikein meinannut imeytyä varsinkaan punoittaville alueille vaan 'liukui' niiden ohi. Ja se mitä jäi niin oli aika pakkelimaista/keinotekoisen näköistä, ei luonnollista. Kokeilin kahta ja jopa useampaakin kerrosta voidetta, mutta se ei auttanut peittämään paremmin. Tuli vaan läikikäs efekti ja voide lähti 'rullautumaan' pois niiltä kohdilta. Vahingossa hipaisin poskeani meikatessa silmiä niin poskelle levittämäni bb-voide alkoi lähteä pois, rullautui/hilseili o__O

"4. Heleyttää"
Tämä pitää paikkansa. Iho oli heleä, mutta KIILTÄVÄ. Ehkä matta efekti olisi ollut tähänkin voiteeseen hyvä lisä. Itse ainakin tarvitsin puuteria, kun tuntui, että posket, otsa ja nenä jäi voiteen jäljiltä kiiltelemään liikaa. Nuorella iholla kiilto ei ainakaan näytä hyvältä. Ehkä sitten vanhemmat naiset tykkää, jos iho kiillon takia näyttää heleämmältä ja nuoremmalta...

"5. Suojakerroin 25"
Vaikea näin syksyllä/talvella hyödyntää tuota suojakerrointa, kun en muutenkaan ulkona liiku paljoa niin en tiedä onko tuo miten todenmukainen suojakerroin. Hyvä lisä voiteelle kesäisin.


Kokonaisarviona antaisin voiteelle kaksi tähteä viidestä **/*****

Käytän voiteen varmaan meikinpohjustusvoiteena peittävämpien meikkien alla. Pelkiltään tämä tuote ei kasvoilleni riitä.
Tämä voide soveltuu parhaiten iholle, jossa ei ole punoitusta, arpia tai epäpuhtauksia(ei peitä finnejä). Ei varmaan sovi atooppiselle tai selkeästi kuivalle (hilseilevälle) iholle. Eli jos sinulla on ns. täydellinen iho jo valmiiksi, niin tämä voide on juuri sinulle ;)

1 kommentti:

  1. hyvä kuulla, että muillakin ko voide lähtenyt rullautumaan pois levitettäessä. Ajattelin jo että josko minulle on sattunut vain maanantaikappale :P mikä hauskinta, sama voide normaalisävyisenä ei tätä efektiä tee.

    VastaaPoista

Välillä tullut mietittyä, että mahtaakohan kukaan lueskella tätä blogiani, jota kirjoitan lähinnä selkeyttääkseni asioita itselleni ja muistaakseni elämäni sumuisten vuosien tapahtumat mahdollisesti myöhemminkin..